Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاج آبادی گفت: باید حرکت اربعین را از یک زیارت صرف بودن خارج کنیم و این مهم را در جامعه جا بیاندازیم که این حرکت مقدمه ای است برای رسیدن به آرمان های بزرگ اسلامی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ حجت الاسلام رضا تاج آبادی دبیر ستاد پویش مردمی «من به جای تو» گفت: در سال های گذشته طرحی با عنوان نایب الشهید به صورت کشوری برگزار می شد که با توجه به بررسی های صورت گرفته تلاش شد با محوریت آسیب های اجتماعی، روابط اجتماعی، یاس و ناامیدی در جامعه، مبارزه با فرد محوری و وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم طرح جدیدی با عنوان من به جای تو که کامل شده طرح نایب الشهید است برنامه ریزی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاج آبادی ضمن تاکید بر اینکه این طرح توسط استان مرکزی برنامه ریزی شده است اظهار کرد: باید حرکت اربعین را از یک زیارت صرف بودن خارج کنیم و این مهم را در جامعه جا بیاندازیم که این حرکت مقدمه ای است برای رسیدن به آرمان های بزرگ اسلامی است.

وی اصلاح نگرش به هدف قیام امام حسین علیه السلام، ایجاد پیوند میان زائرین امام حسین علیه السلام با مسائل اجتماعی، درگیر ساختن مردم در حل مسائل اجتماعی، تبلیغ و گسترش احسان اجتماعی از طریق ارائه نمونه های عملی، باز تعریف مفهوم احسان با محوریت هر کس به اندازه وسع خود، هویت بخشی و هویت سازی محلی از طریق تمرکز بر شهدای هر محله و معرفی آنان به جامعه را از اهداف این طرح برشمرد و تشریح کرد: انقلاب ما مردمی بوده است و مردم باید بدانند که با توجه به فعالیت های اجتماعی و تمرکز بر مسئولیت اجتماعی هر فرد باید از انقلابشان حفاظت کنند.

این فعال فرهنگی افزود: یکی از محوری ترین بخش های این طرح عهد بستن با امام حسین علیه السلام و یک شهید است تا از طرف آن شهید بعد از سفر اربعین یک خدمت اجتماعی را ارائه دهد.

دبیر ستاد پویش مردمی من به جای تو، زمینه و زمانه بسیار مناسب در ایام اربعین، مساجد به عنوان بستر ترویج خدمات اجتماعی، شهدای هر محله به عنوان عامل پیوند مردم و محله، پذیرش جامعه در شرایط کنونی با توجه به مشکلات اقتصادی و رسانه را از ظرفیت های موجود برای این طرح بیان کرد و افزود: در این طرح یکی از اهداف، فعال شدن مساجد و مطرح شدن آنها به عنوان پایگاه و قرارگاه اجتماعی است و در همین راستا ۱۰۹ مسجد تا به حال برای همکاری اعلام آمادگی کرده و حتی اسامی شهدای خود را برای ما ارسال کرده اند.

وی طریقه شرکت در این طرح را این طور عنوان کرد که هر شخص زائر می تواند شهیدی را از مسجد، محله و یا اقوام خود انتخاب نماید و با نیت زیارت به جای او مسیر خود را آغاز کند. در مسیر، هر جای مناسبی را که تشخیص داد می تواند با عکس شهید فیلمی حداکثر دو دقیقه ای  از خود بگیرد و با بیان نام و عهدی که در این مسیر برای اجرا بعد از بازگشت می بندد، فلیم را تکمیل کند و برای سایت WWW. MANBEJAYETO.IR ارسال نماید. همچنین از بین آثار، ۵ اثر برتر انتخاب خواهد شد و جوایز نفیسی به آنها تعلق می گیرد.

تاج آبادی مهلت ارسال آثار به این سایت را تا ۲۰ آبان عنوان کرد و افزود : تا دوم آذر ماه بحث پیگیری عمل نفرات برتر به وعده های داده شده در فیلم ها  انجام خواهد شد.

وی موکب های حضرت رقیه(س) ، موکب حضرت ابالفضل ( ع) ، موکب اهل بیت(ع)، موکب حضرت ابوالفضل(ع) ساوه، موکب الزهرا(س)، موکب امام رضا (ع) و برخی موکب های دیگر در مسیر را از جمله موکب هایی معرفی کرد که درگیر این طرح هستند.

تاج آبادی خاطر نشان کرد: سازمان اوج، سراج، جامعه ایمانی مشعر، شبکه ملی وارثون، معاونت فرهنگی سپاه پاسداران روح الله استان مرکزی و سازمان تبلیغات اسلامی  از جمله سازمان های مجری این طرح هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۸۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مد خوب، مد بد!

«این‌ها الان مد شده» جمله‌ای آشنا که ممکن است در طول روز بارها به گوشتان به عناوین مختلف رسیده باشد. اما آیا هر مدی قابل قبول است؟ تا چه جایی می‌توان از آن پیروی کرد؟

به گزارش ایسنا، شاید کلمه حجاب و پوشش برای افراد در سنین بالاتر معنا و مفهوم بیشتری داشته باشد. کسانی که نوع لباس پوشیدن در خانه یا بیرون از آن، برایشان نوعی احترام به خانواده و جامعه بود. می‌توان گفت پوشیدن لباس‌های نامتعارف باب نبود. اگر کسی بر خلاف عرف آن دوره عمل می‌کرد به شدت مورد شماتت دوستان و اطرافیان خود قرار می‌گرفت. اما در دوره جدید عکس این قضیه در جریان است. به طوری که پوشیدن لباس‌های پاره، کهنه، تنگ و کوتاه که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی ندارد، بسیار در بین جوانان باب شده است.
به راستی دلیل این که عده‌ای از افراد به بدون هیچ آگاهی، فقط به دلیل مد شدن این نوع پوشش را انتخاب می‌کنند چیست؟ لباس‌هایی که در بسیاری از مواقع نه تنها زیبایی ندارند، بلکه ممکن است در نگاه اول مضحک و خنده‌دار هم باشند.

مفهوم پوشش و لباس

لباس از گذشته، تاکنون گویای مفاهیم زیادی بوده است و سهمی بزرگ در فرهنگ ملت‌ها دارد. نشان‌دهنده باورهای، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی مردمان یک جامعه است. اما در نگاه کلی لباس پاسخگوی نیازهایی مانند حفاظت از سرما و گرما، حفظ عفت و شرم است و در نهایت به انسان آراستگی، زیبایی می‌بخشد.

پوشش در گذشته

 پیکره‌ها، نقاشی‌ها، و نوشته‌های باقیمانده از دوران باستان نشان می‌دهد که پوشش تمام بدن در دوره‌های مختلف تاریخی برای زنان و مردان ایرانی دارای اهمیت بوده است و ایرانیان به هیچ وجه در برهنگی به سر نمی‌برده‌اند.

استرابون تاریخ‌نگار و جغرافیدان معروف یونانی که کتاب جغرافیای او منبع گران‌بها از دنیای قدیم از جمله فلات ایران، فرهنگ و تمدن مردمانی که در نواحی مختلف ایران ساکن بوده‌اند را در خود جای داده است، می‌نویسد: "ایرانیان اگر بخشی از بدنشان برهنه باشد آن را بی شرمی می‌دانند و همیشه بلند لباس می‌پوشند.

 ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن می‌نویسد: "در زمان داریوش، زنان طبقات بالای اجتماع جز در تخت روان و روپوش‌دار از خانه بیرون نمی‌آمدند. در نقش‌هایی که از ایران باستان بر جای مانده است هیچ صورت زن دیده نمی‌شود
در موزه لوور پاریس مُهر سنگی استوانه‌ای مربوط به دوران هخامنشیان است که تعدادی با لباس و تاج و چادر زنان هخامنشی بر مسند شاهانه‌ای تکیه زده است و ندیمه‌هایش در مقابلش ایستاده‌اند و سرپوش به سر دارند.  موارد نمونه‌هایی از وجود فرهنگ پوشش و یکی از نشانه‌های ملیت ایرانی است.

پوشش فرهنگ‌های مختلف ایرانی

با این که استفاده از لباس‌های سنتی و قدیمی دیگر نسبت به گذشته در بین اقوام ایرانی رایج نیست، اما هستند مردمانی که در استان‌های مختلف هنوز از این سنت دیرین در نوع پوشش استفاده می‌کنند. پوشش اقوام مختلف در ایران برای بسیاری از گردشگران چه ایرانی یا خارجی بسیار جذاب و دیدنی است. شاید برای شما پیش آمده باشد که در سفر به نقطه‌ای از کشور افرادی را با لباسی خاص و سنتی مخصوص همان منطقه ببینید. لباس‌هایی که در عین زیبایی، پوشیدگی را نیز به همراه دارد. به طوری که اکثر افراد را به گرفتن عکس‌های یادگاری از این نوع پوشش ترغیب می‌کند. بر اساس شرایط جغرافیایی، آب و هوایی و همچنین فرهنگ‌های مختلف اقوام ساکن، نوع پوشش و لباس در بین قومیت‌های مختلف بسیار متنوع است.

مدگرایی

مدگرایی به این معنی است که فرد سبک زندگی، پوشش و رفتار خود را بر اساس آخرین الگوها تنظیم و به محض ورود الگوی جدید در جامعه، از آن پیروی می‌کند. این حس تنوع‌طلبی توأم با گرایش به خودنمایی در محیط اجتماعی، تغییرات چشمگیری در نوع پوشش، رفتار و آرایش افراد به همراه داشته است. مدگرایی منحصر به سن خاصی نیست، اما در بین جوانان جذابیت بیشتری دارد. عواملی چون تنوع‌طلبی و نوگرایی، همانندسازی، رقابت، چشم و هم‌چشمی با دیگران، مدگرایی و التزام ناشی از دوستی، جلب توجه دیگران و تشخّص‌طلبی می‌تواند از عوامل گرایش جوانان به سوی این شیوه زندگی باشد.‌

مد پیامد دوره معاصر و مختص به جامعه و فرهنگی خاص نیست، اما در عصر حاضر با گسترش روز افزون شبکه‌های ارتباطی و ماهواره‌ای، سبک زندگی  افراد جامعه مخصوصا نوع پوشش آن‌ها را  بسیار تحت تأثیر قرار داده است. این رسانه‌ها با کمک تبلیغات و مدهای جدید، نیازها و الگوهای جدیدی برای افراد ایجاد می‌کنند که بعضی از این الگوها با فرهنگ و ارزش‌های جامعه ما هیچ سنخیتی ندارد و باعث مشکلات اجتماعی و خانوادگی می‌شود.

اکثر افرادی که در پی مد روز هستند، به قول خودشان می‌خواهند باکلاس باشند. به عقیده آن‌ها نحوه پوشش عامل مهمی برای شناخت طبقه اجتماعی، میزان رفاه، سلیقه و فرهنگ افراد است.
 پیروی از مد همیشه بد نیست و می‌تواند جوانان را از لحاظ روحی ارضا کند و حتی در پیشرفت جامعه نیز مفید باشد. جامعه‌شناسان مد را یک پدیده اجتماعی می‌دانند که افراد را با یکدیکر همرنگ می‌کند. این به شرطی است که از افراد یا مدهایی که با جامعه هیچ سنخیتی ندارند پیروی نکنند. اما با این حال امروزه جوانان زیادی  را می‌بینیم که درگیر آن شده‌اند و مد به یکی از معضلات فرهنگی و اجتماعی جامعه تبدیل شده است. تقلید نسنجیده‌ای که وقت و هزینه زیادی برای آن‌ها دارد. چراکه اکثرا وقتی از آن ها دلیل انتخابشان پرسیده می‌شود تنها کلمه‌ای که می‌شنویم این است که مد شده است.



سخن آخر

 با پیشرفت روزافزون، شبکه‌های ارتباطی و ماهواره‌ای در نیازهای اساسی مردم به خصوص جوانان تغییرات بزرگی را به وجود آورده‌اند، رسانه‌هایی که با تبلیغات، الگوهای جدیدی را وارد زندگی جوانان کرده‌اند. الگوهایی که در اکثر موارد سنخیتی با فرهنگ و ارزش‌های جامعه ایرانی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای کمتر دیده شده ؛ از دست ندهید (+عکس)
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • مد خوب، مد بد!
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی
  • زائران حج، دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ